10 Ekim 2007 Çarşamba

Kredi kartınızın güvenliği için ne yapmanız gerekir.

Kredi Kartınızın Güvenliği

* Harcama yapacağınız işyerleri dışında kart numaranızı ve geçerlilik tarihini üçüncü şahıslara vermeyiniz.
* Yaptığınız harcamalara ilişkin satış belgesi kopyalarını, hesap özetinizde söz konusu harcamaları görene kadar saklayınız. Hesap özetinizi kontrol ettikten sonra satış belgesi kopyalarınızı imha edebilirsiniz.
* Kredi kartı numaranızı ve kartınıza ilişkin bilgileri içeren hesap özeti, satış belgesi gibi dokümanları imha edene kadar kimsenin ulaşamayacağı bir yerde saklayınız.
* Kredi kartınızı başkalarının kart üzerindeki bilgileri okuyabileceği ortamlarda açıkta bırakmayınız.
* Kredi kartınızı kullanması için asla başkalarına vermeyiniz.
* Harcama yaptığınız işyerlerinden ayrılmadan önce kartınızı geri alıp almadığınızı kontrol ediniz.
* Kredi kartınızı taşıdığınız cüzdan ya da çantanızı sık sık kontrol ederek kredi kartınızın yanınızda olduğundan emin olun.
* Kartınızın kayıp olduğunu ya da çalındığını fark ettiğiniz anda hiç vakit kaybetmeden öncelikle 444 02 02 numaralı telefondan Çağrı Merkezimize ulaşarak durumu bildiriniz ve kartınızı kullanıma kapattırınız. Böylelikle kartınızı ele geçiren şahısların kullanmasını önleyebilirsiniz. Daha sonra çalıntı durumlarında polis zabtı tutturmak için karakola başvurabilirsiniz.
* Kredi kartı şifrenizi İş Bankası personeli dahil kimseye söylemeyiniz ve hiçbir yere yazmayınız. Bankamız personeli işlemlerinizin hiçbir aşamasında sizden şifre bilginizi istememektedir.
* Bankamatiklerimizde işlem yaparken hiçbir şekilde yabancılardan yardım kabul etmeyiniz. Herhangi bir sorunla karşılaştığınızda lütfen 444 02 02 numaralı telefondan Çağrı Merkezimizi arayınız. Çağrı Merkezi'nden hızlı bir şekilde hizmet alabilmek için müşteri numaranızı ve interaktif telefon şifrenizi tuşlayınız.
* Kartınız Bankamatik'te sıkışırsa şifrenizi tekrar girmeyiniz. En yakın şubemize başvurarak ya da 444 02 02 numaralı telefondan Çağrı Merkezimiz'i arayarak bilgi veriniz ve gerekirse kartınızı kullanıma kapattırınız.
* Kart şifrelerinizi doğum tarihi, işyerinizdeki dahili telefon numaranız gibi başkaları tarafından kolaylıkla bilinebilecek rakamlardan oluşturmayınız. Eğer şu anki şifreniz bu şekilde ise hemen en yakın Bankamatikten şifrenizi değiştirmenizi öneririz.

Hiç yorum yok:

Öne Çıkan Yayın

En erken faiz indirimi ne zaman gelir?

  Merkez Bankası bugün faiz kararını açıkladı.  TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oran...

Popüler Yayınlar